Fotoboek van Fotofabriek.nl (Dutch)

Bestelsoftware

De bestelsoftware van Fotofabriek.nl werkt goed. Bij het openen van de software wordt eerst de nieuwe productinformatie en de prijsinformatie gedownload. Alleen bij de eerste keer openen duurt dat wat langer, daarna wordt er alleen een controle op updates van informatie uitgevoerd. De software controleert ook zelf op updates van het programma zelf. Ik heb mijn boek niet in één keer gemaakt maar in verschillende sessies, en toen ik de software opstartte om door te gaan met mijn boek kreeg ik de vraag of ik wilde updaten. Gelukkig onthoud de software ook na de update waar je gebleven bent en welke foto’s je al geplaatst hebt. Erg handig!

Na het openen van de software krijg je eerste vraag om het gewenste formaat boek en aantal pagina’s te selecteren. Dat gaat makkelijk en snel. Overigens zit je niet vast aan het aantal pagina’s waar je voor kiest. Je kunt dat aantal tijdens het opmaken van je boek ook makkelijk uitbreiden of verkleinen.

Fotofabriek.nl review
Je begint met het kiezen van het formaat en de oriëntatie van je fotoboek

Je kunt bij de Fotofabriek.nl software kiezen voor sjablonen om je boek mee op te vrolijken of werken met lege pagina’s. Ik werk altijd met lege pagina’s en gebruik zo veel mogelijk foto’s over de gehele pagina, maar zeker bij een themaboek zoals bijvoorbeeld voor een kinderfeestje is het leuk als je een fris sjabloon kunt toepassen.

Fotofabriek.nl review
Je kunt kiezen voor een leeg boek, lege sjablonen of sjablonen en deze automatisch laten vullen

Bij het gebruiken van de software wordt je geholpen doordat de software zelf aangeeft of de geselecteerde bestande voldoende resolutie bieden voor het gekozen afdrukformaat. Dat is handig zodat je een afbeelding van lagere resolutie ook kleiner kunt maken zodat deze er toch mooi uitziet in je boek. Ook als je een afbeelding buiten de printbare marges schuift wordt dat netjes weergegeven. De marges worden overigens met voldoende veiligheidsruimte aangegeven, dus ook een afbeelding die tegen de marge aan geplaatst wordt zal niet op de rand wegvallen. Daar moet je wel rekening mee houden als je bewust een deel van een afbeelding buiten de marge plaatst omdat je dat niet in je boekt wilt hebben. In dat geval is het beter om de afbeelding in een bewerkingsprogramma bij te snijden.

Lees verder op pagina 3 >>>

Terug naar pagina 1 <<<

Fotofabriek.nl review

Lees verder op pagina 3 >>>

Terug naar pagina 1 <<<

Help me keep my blog online, use one of my affiliate links to buy the products I review or use the banners in the sidebar. It doesn't cost you any extra, but I'll make a small commission on every sale.

Leave a Reply