Miggo Agua Stormproof Backpack 85 en Quick-draw Torso pack 65 DSLR

Miggo Agua Stormproof Backpack 85

De Miggo Agua Stormproof Backpack 85 borduurt voort op de slimmigheidjes van de andere Agua producten, maar doet dat op een helemaal eigen manier. De Backpack is een forse, comfortabele rugzak met veel ruimte voor fotoapparatuur, maar biedt daarnaast ook ruimte aan persoonlijke spullen. Het uiterlijk van de tas is behoorlijk eigenwijs en eigenzinnig en past daarmee goed bij de andere producten van Miggo.

Miggo stormproof review

Een van de meest opvallende kenmerken van de Agua Stormproof Backpack 85 is de opgerolde bovenkant. Het bovenste vak van de tas wordt namelijk niet afgesloten met een ritssluiting of trekkoord zoals je dat vaker ziet, maar door de tas op te rollen en aan weerszijde vast te zetten met een snelsluiting. Dat maakt dat de tas erg goed beschermt tegen water. Als je het vak openmaakt vind je veel plaats en zie je dat de ruimte opgedeeld is in kleine vakjes. Er is een vakje dat afgesloten wordt met een ritssluiting voor kleine losse spullen en er zijn steekvakjes voor pennen en filters. In de zijkanten van de tas zitten elastische vakjes waar je spullen zoals een blikje drinken of een lens in vast kunt zetten. Tegen de rug van de tas zit een diep doorlopend steekvak dat voorzien is van dikke voering en ruimte biedt aan een compacte 15 inch laptop.

Miggo stormproof review
Zo open je het grote vak boven op de tas

De hele binnenkant is afgewerkt in het kenmerkende Miggo-blauw. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar door de lichte kleur heb je ook beter zicht in de tas.

Miggo stormproof review
De binnenkant is afgewerkt in fris Miggo-blauw

Door het bijzondere ontwerp verwacht je misschien niet direct dat de Agua Stormproof Backpack 85 ook perfect geschikt is voor langdurige en intensief gebruik. Dat is echter zeker wel het geval. De schouderbanden van de tas zijn gemaakt van comfortabel dik gevoerd neopreen en bieden brede verstelbaarheid. Ook zijn ze slim aan de tas vastgemaakt waardoor de schouderbanden zich makkelijk aanpassen aan de breedte van de schouders van de drager. De schouderbanden zijn voorzien van een verstelbare borstband om te voorkomen dat de banden af kunnen zakken. De tas is ook voorzien van heupbanden met een brede verstelbaarheid, die bij volle bepakking veel extra comfort bieden. Waar de tas tegen je rug steunt is hij voorzien van dikke padding van neopreen met voldoende ruimte om lucht tussen je rug en de tas te laten circuleren. Je zit met je rug dus niet direct tegen het waterafstotende materiaal van de tas aan waardoor deze niet gaat zweten.

Miggo stormproof review
Stevige, gevoerde schouderbanden en dikke padding op de rug. Dit is een serieuze tas

Aan de voorkant van de tas zit een band om een statief aan de tas te kunnen monteren. Deze bestaat uit twee lussen waarvan er één om één van de poten van je statief gezet wordt, die voorzien is van een stukje rubber om goede grip te bieden. De andere lus gaat om alle poten van je statief heen om deze goed vast te zetten. De handgreep boven op de tas is verstelbaar en wordt gebruikt om je statief aan de bovenkant vast te zetten. Daarmee zit het statief stabiel vast op je tas. Het is fijn dat het mogelijk is om een statief aan de tas te monteren, maar door de verschillende lussen die je vast moet maken werkt het niet bijzonder snel. Als je vaak je statief van je tas moet halen en weer terug zet dan is dit niet de meest ideale oplossing.

Miggo stormproof review
Er is plaats om een statief mee te nemen op de tas

Het cameravak van de Miggo Agua Stormproof Backpack 85 is al net zo bijzonder als het ontwerp van de tas. Het vak is namelijk voorzien van twee openingen, aan beide zijkanten van de tas. Het cameravak is behoorlijk ruim en zou zelfs ruimte moeten kunnen bieden aan twee DSLR’s met een telelens gemonteerd. Je kunt er namelijk van beide kanten één in de tas steken. Miggo levert een lange divider bij de tas waarmee je het vak in de breedte van de tas op kunt delen in twee diepe, ruime vakken met ieder hun eigen ingang. Neem je maar één camera mee dan kun je door slim te spelen met de ruimte een DSLR met gemonteerde telelens, en twee of drie niet al te grote lenzen of twee lenzen en een flitser kwijt in de tas. Je kunt dan één opening gebruiken voor je toestel en de andere voor lenzen en accessoires.

Miggo stormproof review
Het camera vak biedt veel ruimte en is makkelijk bereikbaar aan de zijkant van de tas

Door het slimme ontwerp van de cameravakken in de Agua Stormproof Backpack 85 hoef je de tas niet af te doen om je camera te pakken. Als je één schouderband af doet kun je de tas met de handgrepen aan de onderkant naar voren trekken en snel je camera of een lens uit de tas halen. Dat is een groot voordeel voor fotografen die snel hun toestel willen kunnen pakken bij een fotomoment. Vreemd eigenlijk dat Miggo deze tas daarom niet ook ‘quick-draw’ heeft genoemd, want voor een rugzak is deze tas razendsnel te gebruiken…

Miggo stormproof review

Conclusie

Met de Torso pack en Agua Stormproof Backpack 85 breidt Miggo zijn assortiment Stormproof tassen uit met twee capabele tassen voor de actieve fotograaf. Met hun uitstekende bescherming tegen water, zand en stof kun je deze tassen met een gerust hart meenemen in zware omstandigheden. Het eigenwijze ontwerp van de tassen zorgt ervoor dat ze zich onderscheiden van hun concurrentie. En het mooie is dat ze niet alleen een afwijkend ontwerp hebben om ‘dwars’ te zijn, maar dat het ontwerp daadwerkelijk bijdraagt aan functionaliteit die de fotograaf van pas zal komen. De Torso pack biedt net iets meer plaats dan de kleinere Stormproof holster, zodat je naast je camera met één lens nog wat andere accessoires mee kunt nemen. Dat doet de tas zonder afbreuk te doen aan de pluspunten van zijn kleine broertje, zoals de uitstekende bescherming en het Quick-draw idee. De Agua Stormproof Backpack 85 biedt veel ruimte aan persoonlijke spullen en zelfs een laptop. Door het slimme ontwerp is er ook veel plaats voor fotoapparatuur, tot wel twee body’s met gemonteerde lenzen. Met twee slim geplaatste openingen heb je de camera altijd snel bij de hand.

Wil je deze tassen kopen? Gebruik dan onderstaande (affiliate-) links om de tas aan te schaffen bij CamerNU.nl:

Miggo Agua Stormproof Quick-draw holster DSLR 65

Miggo Agua Stormproof backpack 80

Miggo Agua Stormproof backpack 85

Terug naar pagina 1 <<<

Miggo stormproof review

Terug naar pagina 1 <<<

Help me keep my blog online, use one of my affiliate links to buy the products I review or use the banners in the sidebar. It doesn't cost you any extra, but I'll make a small commission on every sale.

Leave a Reply