Skip to content

DSPTCH wrist strap en sling review [Dutch]

Ik gebruik mijn DSPTCH wriststrap en mijn sling in combinatie met mijn Sony Alpha A6000 systeemcamera.

Waarom

In het verleden gebruikte ik bij mijn spiegelreflex camera’s altijd gewoon de bijgeleverde schouderband. Die werken prima en zolang je niet beter weet mis je zeker niets. Bij de overstap naar de kleine Sony heb ik een tijd lang gebruik gemaakt van de bijgeleverde schouderriem. Die deed wat hij moet doen, maar mede door het lage gewicht van het toestel schuift de schouderriem nogal snel van je schouder af. Geen daverend succes dus. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Met wat zoekwerk kwam ik terecht bij DSPTCH, die zowel een mooie wrist strap als een sling/ schouderriem in hun assortiment hebben.

Waar hebben we het over

De DSPTCH Standard Camera Sling (zwart) á € 35 en de DSPTCH Camera Wrist Strap (zwart) á € 25. Geen misselijke bedragen voor een stukje ‘panacord’ en een schouderriem van zwart soepel synthetisch materiaal. De sling is voorzien van een klein DSPTCH-logotje en verder staat er niets op. De polsstrap is op een innovatieve manier gevlochten (zie foto). Waarschijnlijk zit er een behoorlijk stuk ‘panacord’ verwerkt in de kleine strap, maar ik was niet van plan om mijn strap te ontvlechten om het uit te zoeken. Als er nieuwsgierige lezers zijn die daar geen moeite mee hebben: ik houd me aanbevolen voor een meetsessie.

Mijn Sony A6000 met DSPTCH Wrist Strap
Mijn Sony A6000 met DSPTCH Wrist Strap
De sling. Foto 'geleend' van de DSPTCH site.
De sling. Foto ‘geleend’ van de DSPTCH site.

De Sling wordt geleverd met twee soorten connectors die je aan je camera kunt bevestigen. Eén setje met brede platte lussen voor camera’s met grote bevestigingspunten en een setje met dunne ronde lussen voor camera’s met kleine bevestigingspunten. Aan de andere kant van de lus vind je een vrij klein en fragiel uitziende snel-connector (zoals je die wel eens tegenkomt op rugzakken en cameratassen, maar dan in miniatuur uitvoering).  Ondanks dat ze er misschien wat fragiel uitzien lijken de connectoren toch behoorlijk stevig te zijn en maak ik me weinig zorgen over de veiligheid van mijn toestel. Voor echt grote toestellen is er ook een ‘Heavy’ variant, die lijkt mij beter geschikt voor een grote spiegelreflex met een stevige lens. De connectoren van de sling en de polsstrap zijn uitwisselbaar, dus het is makkelijk om snel te wisselen van de wrist strap naar de sling.

De sling me de verschillende soorten connectoren. Foto 'geleend' van de DSPTCH site.
De sling me de verschillende soorten connectoren. Foto ‘geleend’ van de DSPTCH site.

Gebruik

Tsja, ze kosten inderdaad een lieve duit, maar zijn ze hun geld ook daadwerkelijk waard? De snelle samenvatting: jazeker!

De sling is erg lang en heeft verschillende schuif-klemmen waarmee je de maat kunt aanpassen aan je lengte en lichaamsbouw. Met mijn stevige bouw en 190 cm kan ik de sling ruim lang genoeg maken om hem schuin over mijn borst te dragen waarmee de camera op mijn rug komt te hangen. Met de kleine A6000 achterop mijn rug heb ik vrijwel niet in de gaten dat ik hem bij me heb. Als er dan een foto-moment aan komt kun je de camera met één greep naar voren halen en foto’s maken zonder de sling af te doen. Als je de camera liever op je borst draagt, bijvoorbeeld in een drukke straat waar je je toestel liever in de gaten houdt kun je de sling makkelijk korter maken en ‘ombouwen’ tot een standaard schouderriem.

De wrist strap bevalt ook erg goed. Als ik weg ga met als hoofddoel foto’s maken gebruik ik vrijwel altijd alleen de wrist strap. Als ik de camera niet gebruik heb ik die losjes in mijn vingers en geeft de wrist strap me de zekerheid dat ik het toestel niet per ongeluk laat vallen. Het gevlochten materiaal voelt prettig aan en schuurt of irriteert niet. Wel is de strap vrij krap voor mijn grote handen, dus de strap even snel afdoen is er niet bij. Dat vergt enige handigheid, maar is ook wel erg veilig. Eventueel kun je de strap ook losmaken door de klem aan het uiteinde los te klikken.

De strap losgekoppeld. Foto 'geleend' van de DSPTCH site.
De strap losgekoppeld. Foto ‘geleend’ van de DSPTCH site.

Conclusie

Ja, ze zijn duur en je ziet het er misschien niet direct aan af. Dus mensen die graag showen met hun rijkdom zijn bij DSPTCH niet aan het juiste adres. Met het synthetische materiaal doen de strap en sling niet zo luxueus als een mooie leren draagriem. Dat maken ze echter dubbel en dwars goed met een slim ontwerp en goede kwaliteit. Dus als je op zoekt bent naar een praktische update voor je compacte systeem-camera of kleine DSLR dan zit je met deze DSPTCH-producten zeker goed.

Help mij mijn blog onderhouden en koop je fotosupplies bij Amazon.de.

Vragen of opmerkingen over deze review? Laat een reactie achter!

De Sling wordt geleverd met twee soorten connectors die je aan je camera kunt bevestigen. Eén setje met brede platte lussen voor camera’s met grote bevestigingspunten en een setje met dunne ronde lussen voor camera’s met kleine bevestigingspunten. Aan de andere kant van de lus vind je een vrij klein en fragiel uitziende snel-connector (zoals je die wel eens tegenkomt op rugzakken en cameratassen, maar dan in miniatuur uitvoering).  Ondanks dat ze er misschien wat fragiel uitzien lijken de connectoren toch behoorlijk stevig te zijn en maak ik me weinig zorgen over de veiligheid van mijn toestel. Voor echt grote toestellen is er ook een ‘Heavy’ variant, die lijkt mij beter geschikt voor een grote spiegelreflex met een stevige lens. De connectoren van de sling en de polsstrap zijn uitwisselbaar, dus het is makkelijk om snel te wisselen van de wrist strap naar de sling.

De sling me de verschillende soorten connectoren. Foto 'geleend' van de DSPTCH site.
De sling me de verschillende soorten connectoren. Foto ‘geleend’ van de DSPTCH site.

Gebruik

Tsja, ze kosten inderdaad een lieve duit, maar zijn ze hun geld ook daadwerkelijk waard? De snelle samenvatting: jazeker!

De sling is erg lang en heeft verschillende schuif-klemmen waarmee je de maat kunt aanpassen aan je lengte en lichaamsbouw. Met mijn stevige bouw en 190 cm kan ik de sling ruim lang genoeg maken om hem schuin over mijn borst te dragen waarmee de camera op mijn rug komt te hangen. Met de kleine A6000 achterop mijn rug heb ik vrijwel niet in de gaten dat ik hem bij me heb. Als er dan een foto-moment aan komt kun je de camera met één greep naar voren halen en foto’s maken zonder de sling af te doen. Als je de camera liever op je borst draagt, bijvoorbeeld in een drukke straat waar je je toestel liever in de gaten houdt kun je de sling makkelijk korter maken en ‘ombouwen’ tot een standaard schouderriem.

De wrist strap bevalt ook erg goed. Als ik weg ga met als hoofddoel foto’s maken gebruik ik vrijwel altijd alleen de wrist strap. Als ik de camera niet gebruik heb ik die losjes in mijn vingers en geeft de wrist strap me de zekerheid dat ik het toestel niet per ongeluk laat vallen. Het gevlochten materiaal voelt prettig aan en schuurt of irriteert niet. Wel is de strap vrij krap voor mijn grote handen, dus de strap even snel afdoen is er niet bij. Dat vergt enige handigheid, maar is ook wel erg veilig. Eventueel kun je de strap ook losmaken door de klem aan het uiteinde los te klikken.

De strap losgekoppeld. Foto 'geleend' van de DSPTCH site.
De strap losgekoppeld. Foto ‘geleend’ van de DSPTCH site.

Conclusie

Ja, ze zijn duur en je ziet het er misschien niet direct aan af. Dus mensen die graag showen met hun rijkdom zijn bij DSPTCH niet aan het juiste adres. Met het synthetische materiaal doen de strap en sling niet zo luxueus als een mooie leren draagriem. Dat maken ze echter dubbel en dwars goed met een slim ontwerp en goede kwaliteit. Dus als je op zoekt bent naar een praktische update voor je compacte systeem-camera of kleine DSLR dan zit je met deze DSPTCH-producten zeker goed.

Help mij mijn blog onderhouden en koop je fotosupplies bij Amazon.de.

Vragen of opmerkingen over deze review? Laat een reactie achter!

Leave a Reply