Tenba DNA 15 Backpack review (Dutch)

Er zijn dingen die op een foto minder mooi zijn dan in het echt. Sommige auto’s hebben daar last van, op de foto denk je: ‘Meh, niks aan’ maar in het echt blijken ze eigenlijk best mooi te zijn. Datzelfde ‘probleem’ heeft de Tenba DNA 15 Backpack ook. Ik zou het je niet kwalijk nemen als je deze rugzak van je lijstje had gestreept nadat je er een foto van gezien hebt. Op een foto zou je namelijk goed kunnen denken dat de Tenba DNA 15 Backpack een beetje ‘Meh’ is. Toch zou ik je aanraden om deze tas in het echt te gaan bekijken, want geen enkele foto lijkt het ontwerp recht te doen. In het ‘echt’ is het een veel elegantere verschijning dan je verwacht. En een bijkomend voordeel is dat de tas er niet uitziet als de zoveelste typische fotorugzak, maar gewoon als een nette casual tas. Het is echter een bijzonder comfortabele en flexibel in te delen fotorugzak van topkwaliteit en in deze review vertel ik je er meer over.

Tenba DNA 15 Backpack review

De Tenba DNA 15 Backpack maakt deel uit van de grote DNA familie van Tenba die bestaat uit verschillende schoudertassen in verschillende maten. Alle DNA tassen zijn duurzaam, prettig in gebruik en relatief betaalbaar. Dat geldt ook voor de Tenba DNA 15 Backpack. Eén verschil is dat de Tenba DNA 15 Backpack voorlopig alleen nog in de grijze kleur te krijgen is, terwijl de andere tassen uit de DNA range ook in andere kleuren verkrijgbaar zijn. De Tenba DNA 15 Backpack is verkrijgbaar voor 199 euro en voor dat bedrag krijg je veel waar voor je geld.

Tenba DNA 15 Backpack review

Ontwerp en gebruiksvriendelijkheid

De Tenba DNA 15 Backpack heeft een herkenbaar ontwerp met zijn rolltop bovenkant. Dit zie je tegenwoordig bij meer casual rugzakken en het maakt de tas erg flexibel. De rolltop past zich namelijk makkelijk aan afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je er boven in stopt. Bijkomend voordeel is dat de rolltop altijd goed beschermt tegen regen en andere weersinvloeden en dat deze het dieven moeilijker maakt om snel een greep in je tas te doen. De rolltop van de Tenba DNA 15 Backpack wordt op twee manieren gesloten. In de rolltop zelf zit klittenband die zorgt voor een goede sluiting. Daarnaast heb je nog een extra band waarmee je de rolltop af kunt sluiten met een bijzonder slimme sluiting. Deze schuif je namelijk makkelijk met één hand naar de zijkant om hem te openen en bij het sluiten wordt hij door een sterke magneet in één soepele beweging dichtgetrokken. Daardoor kun je de sluiting altijd makkelijk, snel en zelfs met één hand openen en sluiten. Alle Tenba DNA tassen hebben dergelijke kleine slimme details die in het dagelijks gebruik zorgen voor een bijzonder prettig gebruik.

Tenba DNA 15 Backpack review
Deze sluiting is geniaal, met één hand te openen en door een sterke magneet ook weer met één hand te sluiten.

Onder de rolltop vind je een enorm ruim vak met plaats voor veel persoonlijke spullen. In het vak zitten een paar kleiner steekvakken aan de zijkanten voor kleine spullen zodat die niet los door de tas gaan zwerven. Tegen de rugkant van de tas zit een ruim steekvak waarin plaats is voor een 15 inch laptop. Het vak is voorzien van stevige padding en doordat het direct tegen je rug zit heb je weinig last van een zwaardere laptop. Onder in het vak zit een klep die het bovenvak scheidt van het vak onderin de tas waar je camera in kan. Als je de insert uit het cameravak haalt kun je deze klep platvouwen en blijft er een enorme ruimte over voor persoonlijke spullen. Het laptopvak blijft daarbij gewoon beschikbaar, dus ook als je de tas niet gebruikt als cameratas kun je gewoon veilig je laptop meenemen.

Tenba DNA 15 Backpack review
De rolltop biedt toegang tot een bijzonder ruim vak waar makkelijk twee dunne jassen of de proviand voor een dagtocht in passen. Tegen de rug van de tas is het laptop vak waar een laptop tot 15 inch in past.

Aan beide zijkanten van de tas zitten steekvakken. Aan één kant is dit een vak van elastische mesh stof. Dit is ideaal voor een klein statief zoals een Gorillapod of voor een flesje water. Aan de andere kant zit een stevig vak dat afgesloten is met één enkele drukker. Dit is ideaal om een groter statief in te steken. Het vak heeft een stevige basis waar je de poten van je statief makkelijk in kunt steken. Met de trekband die boven het vak zit kun je het statief vervolgens stevig vastzetten. Een statiefvak aan de zijkant heeft altijd mijn persoonlijke voorkeur. Bij tassen waar het statief achterop hangt voel je het gewicht altijd behoorlijk op je schouders omdat het statief dan ver van je rug hangt, zeker bij een groter statief wordt dat al snel irritant.

De voorkant van de tas heeft naast de typische rolltop een tweetal vakken onderaan de tas. Deze bieden plaats aan kleine platte spullen en hebben enkele handige steekvakjes om bijvoorbeeld een smartphone of klein notitieblokje in te steken. Ook zit er een klein metalen lusje om bijvoorbeeld een sleutelbos aan vast te maken.

Tenba DNA 15 Backpack review
Naast de vakjes aan de zijkant zitten er voor op de tas twee vakken voor kleinere platte dingen, zoals een telefoon, notitieboekje of accu’s

De bodem van de tas is zoals bij alle Tenba DNA tassen voorzien van een duurzame rubberen coating waardoor deze makkelijk schoon te maken is. Daarnaast zorgt de coating ervoor dat er geen vocht door de bodem in de tas kan trekken als je deze ergens op een natte ondergrond zet. De tas wordt geleverd inclusief een omkeerbare Tenba weathercover. Deze beschermt tegen extreme regen, maar heb je in een normale lichte regenbui niet nodig omdat de tas zelf ook waterafstotend is. De weathercover zit in een los tasje dat je in één van de zijvakken kunt stoppen en is onopvallend zwart aan één kant en zilver (tegen de warmte) aan de andere kant.

>>> Lees verder op pagina 2

Help me keep my blog online, use one of my affiliate links to buy the products I review or use the banners in the sidebar. It doesn't cost you any extra, but I'll make a small commission on every sale.

Geef een reactie