Skip to content

Tenba Tools: het perfecte cadeau voor iedere fotograaf (Dutch)

Op zoek naar het perfecte cadeau voor een fotograaf, of wil je jezelf iets cadeau doen waar je per euro ontzettend veel plezier van beleeft? Lees dan snel verder!

Het merk Tenba ken je wellicht al van de goede tassen die ze maken. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld al jaren de Tenba Cooper 13 DSLR als mijn standaard tas, en daar ben ik nog altijd zeer tevreden over. De kwaliteit en vele ingebouwde slimmigheidjes maken dit een van de fijnste fototassen die ik ook gebruikt heb. Maar naast de vele verschillende tassen die Tenba levert heeft het merk ook een groot aantal Tenba Tools en andere slimme oplossingen die wellicht minder bekend zijn, maar zeker de moeite van het bekijken waard zijn. Door hun relatief lage prijs zijn dit echt leuke en handige hebbedingetjes die het leven van een fotograaf echt makkelijker maken! In deze review vertel ik je er meer over.

Tenba Tools review
De Tenba Tools collectie omvat een breed scala aan producten

Tenba BYOB 13 + Tenba Packlight travelbag

De Tenba BYOB en Tenba Packlight laten zich het beste omschrijven als een luxe voering voor een foto tas (de Tenba BYOB) en een lichtgewicht buitentas voor de BYOB (de Tenba Packlight). De Tenba BYOB is een slimme tas die verkrijgbaar is in verschillende maten. Het begint bij de zeer compacte BYOB 7 en loopt via de BYOB 9 en BYOB 10 naar de hier geteste BYOB 13. De BYOB is gemaakt als stevige insert om je camera veilig te kunnen vervoeren in elk soort tas die je al hebt liggen. Dus als je je camera veilig mee wilt nemen in je eigen favoriete rugzak of handtas kun je een BYOB nemen om te zorgen dat je toestel beveiligd is zoals je dat van een echte fototas mag verwachten. BYOB staat dan ook voor Bring Your Own Bag.

Tenba Tools review
De BYOB 13 is compact en voorzien van een handig handvat

De BYOB’s hebben aan de buitenkant een paar losse steekvakken voor kleine spullen zoals een portemonnee, paspoort of klein flesje drinken. In tegenstelling tot een generieke insert heeft een BYOB een deksel en ritssluiting zodat je toestel niet uit de veilige BYOB kan vallen als hij in je tas zit. Uiteraard kun je de Tenba BYOB ook gewoon als reguliere fototas gebruiken, daarvoor beschikt hij ook over een handvat. Hij heeft echter geen schouderstrap.

Tenba Tools review
Veel ruimte voor een camera met lens en twee forse lenzen of zelfs vier kleinere lenzen

Dat is waar de Tenba Packlight om de hoek komt kijken. Deze ‘buitentas’ is gemaakt om in combinatie met de BYOB’s te gebruiken en is ook verkrijgbaar in de verschillende maten van 7 tot 13. De Tenba Packlight is gemaakt van super lichtgewicht ‘parachutestof’. Het materiaal weegt niks en is waterafstotend. Als je de Tenba Packlight niet nodig hebt kunt je deze op vouwen/ -proppen en wegstoppen in het kleine tasje dat aan de tas vastgemaakt zit. Je houdt dan een super klein pakje over dat je makkelijk meeneemt. De Tenba Packlight is daarom ideaal om mee te nemen als je de BYOB tijdens het reizen bijvoorbeeld in een grotere tas hebt zitten, maar eenmaal op je bestemming je grote tas niet meer mee wilt slepen.

Op de linker foto zie je de Tenba Packlight in zijn tasje, rechts zie je hem helemaal uitgevouwen.

De Tenba BYOB koop je los vanaf 25 euro en een bijpassende Tenba Packlight kost ongeveer hetzelfde.

Koop de Tenba BYOB 13 hier.

Koop de Tenba Packlight 13 hier.

Tenba Cable Duo

Een andere superhandige ‘tool’ van Tenba zijn de Tenba Cable Duo tassen. Deze compacte tasjes zijn beschikbaar in twee maten, de kleine 4 en de dubbel zo grote 8. De Tenba Cable Duo tasjes zijn, zoals de naam wellicht al weggeeft, uitermate geschikt voor het opbergen van kabeltjes en andere kleine spullen die je bij de hand wilt houden tijden het fotograferen.

Tenba Tools review
Al je kleine spullen overzichtelijk en veilig opgeborgen

De Tenba Cable Duo is tweezijdig en heeft aan twee kanten een doorzichtige klep die met een ritssluiting gesloten wordt. De tas heeft aan één kant een wat ondiep vak met een hoop elastische lussen. In dit vak steek je kleine kabels, opladers, remote triggers, poetsdoekjes, accu’s, en alle andere soorten kleine spullen weg. Door de lussen blijft alles netjes op zijn plek zitten. Door de doorzichtige klep kun je alle spullen zien zitten en heb je snel het juiste stukje gereedschap gevonden.  Aan de andere kant heeft de Tenba Cable Duo een dieper vak voor grotere spullen. Hier steek je bijvoorbeeld een tasje met filters, één of meerdere flitsers (afhankelijk van welke maat Cable Duo je hebt) of een grotere acculader weg.

Tenba Tools review
Achterop de Tenba Cable Duo nog meer plaats voor grotere spullen

De Tenba Cable Duo is echt een product waarvan je nog niet wist dat je het nodig hebt, maar geloof mij: je hebt er minimaal één nodig! Dit is mijn favoriete Tenba product, want het scheelt me, zeker als ik onderweg ben, een hoop zoekwerk. Normaal zitten alle spullen die in mijn Tenba Cable Duo zitten ergens in één van de vakken van mijn tassen verstopt en ben ik ze altijd kwijt. Maar sinds ik de Tenba Cable Duo gebruik heb ik daar geen last meer van! Ideaal!

De Tenba Cable Duo 4 kost 19,50 en de grotere maat Tenba Cable Duo 8 kost je 24,50.

Tenba Protective wrap

Het laatste product dat ik onder de aandacht wil brengen is de Tenba Protective wrap. Dit is een gevoerde, in fleece uitgevoerde, ‘doek’ die je kunt gebruiken om een kwetsbaar voorwerp extra te beschermen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een laptop, tablet, extra lens, body, flitser of andere elektronica die niet zo goed tegen schokken en stoten bestand is. De Tenba Protective wraps zijn er in verschillende maten van 12, 16 en 20 inch. De 12 inch versie is perfect om een lens of kleine camera of body in te draaien. De 16 inch is perfect voor een tablet, een camerabody of grote lens of kleine laptop. De 20 inch is groot genoeg voor grotere spullen zoals een 13 tot 15 inch laptop.

Tenba Tools review
Je ‘schatjes’ veilig ingestopt in een Tenba dekentje

De Tenba Protective Wraps zijn voorzien van enkele stiknaden waardoor ze makkelijk te vouwen zijn. Op de hoeken vind je kleine, ronde (dat kom je niet vaak tegen) klittenband stukjes. Deze plakken goed aan de fleece en houden de wrap goed dicht om je product goed te beschermen.

Tenba Tools review
Door het stiksel en de ronde klittenband op alle hoeken kun je de Tenba Protective Wrap goed vastzetten

Ik gebruik de wrap zelf regelmatig om een lens in te draaien als deze niet meer in mijn fototas past maar ik hem wel graag mee wil nemen in de auto. In de Tenba Protective wrap durf ik mijn lenzen rustig in het handschoenkastje van mijn auto te stoppen, wetende dat ze uitstekend beschermd zijn tegen krassen en vooral tegen stoten. Dit is een product waarvan iedereen er wel één of twee moet hebben liggen.

Tenba Tools review
De 20 inch is groot genoeg voor een 13 (zoals hier) of 15 inch laptop

De prijzen van de Tenba Protective Wrap liggen tussen de 16 en 25 euro.

Koop de Tenba Protective Wrap 12 hier.

Koop de Tenba Protective Wrap 16 hier.

Koop de Tenba Protective Wrap 20 hier.

Conclusie

Tenba maakt niet alleen fantastische tassen voor je camera, maar heeft ook een aantal superslimme accessoires in het assortiment die zeker het bekijken waard zijn. De Tenba tools zijn betaalbaar, mooi afgewerkt en voorzien van de slimme details die je van Tenba mag verwachten. Echt een aanrader voor elke fotograaf. En, zoals de titel al aangeeft, ook het perfecte cadeau waar iedere fotograaf blij van zal worden.

 

Leave a Reply