Toshiba Q300 Pro review (Dutch)

Een SSD zoals de Toshiba Q300 Pro is tegenwoordig zo’n beetje verplichte kost voor PC’s of laptops in het midden en hoog segment. De voordelen van een dergelijke schijf voor opslag mogen duidelijk zijn, veel sneller dan een reguliere harde schijf waardoor je systeem veel sneller opstart en ook software veel sneller start. Gebruikers die foto’s of video’s bewerken kunnen een SSD ook goed gebruiken. Grote bestanden laden veel sneller en worden ook weer sneller weggeschreven, wat een betere gebruikservaring oplevert. De ontwikkelingen op het gebied van SSD’s gaan ontzettend snel, nieuwe modellen zijn sneller, bieden meer opslag en gaan veel langer mee dan de eerste modellen van enkele jaren geleden.

Toshiba Q300 Pro review

Als je gaat kijken naar een SSD voor in je systeem denk je misschien aan de ‘usual suspects’ zoals Samsung en Sandisk. Toch zijn er meer spelers in de SSD markt die mooie producten uitbrengen zoals Toshiba. Toshiba produceert zelf NAND geheugen zoals dat ook in SSD’s gebruikt wordt. Daarnaast ontwikkelt Toshiba ook zelf de controllers die voor SSD’s gebruikt worden en die grote invloed hebben op de snelheid van de SSD. Veel bekende merken maken gebruik van de techniek van Toshiba (bijvoorbeeld OCZ), maar Toshiba brengt ook zelf SSD’s op de markt onder haar eigen merknaam. In deze review vertel ik je meer over de Toshiba Q300 Pro SSD, het hoogst gepositioneerde model van Toshiba.

Lees verder op pagina 2 >>>

Help me keep my blog online, use one of my affiliate links to buy the products I review or use the banners in the sidebar. It doesn't cost you any extra, but I'll make a small commission on every sale.

Geef een reactie