Skip to content

Aluminium dibond print van Zor.com review

Ik werd door Zor.com benaderd of ik geïnteresseerd was om een van hun producten te testen en hier een stuk over te schrijven. Zor.com is een nieuwe speler op de Nederlandse markt die diverse soorten prints om aan de muur te hangen aanbiedt. Ze onderscheiden zich duidelijk op hun prijs, dus ik was erg benieuwd hoe de kwaliteit zou zijn. Ter info: ik heb van Zor.com een coupon ontvangen ter waarde van de printkosten van de Alu-print die ik hier bespreek, zij hebben mij gevraagd om hier een onafhankelijke review over te schrijven.

In deze review bespreek ik een print op aluminium van 60 * 40 cm. Deze kost bij Zor.com exclusief ophangsysteem en verzendkosten slechts 16 euro. Ter info, bij de bekende Nederlandse leveranciers betaal je voor een dergelijke print al gauw een euro of 40. Dat is een behoorlijk verschil!

Nikon D800 review
Dit is het basisbestand dat ik gebruikt heb voor de afdruk. Gemaakt met mijn Nikon D800 (36 megapixel) en 12mm Laowa f2.8 lens

Producten van Zor.com

Zor.com is een duidelijke specialist, je zoekt hier te vergeefs naar mokken of 10*15cm foto’s. Dergelijke producten maken ze bij Zor.com niet. Wat ze wel maken zijn geprinte wandbekledingen, in vele verschillende maten en geprint op aluminium, plexiglas en forex. De producten worden aangeboden in verschillende maten, met een maximum van 120 cm (in panorama uitvoering). Prijzen zijn laag, zeker vergeleken met de concurrentie. Daarin helpt het om specialist te zijn. Een Alu panorama print kost bij Zor.com slechts 61 euro. Zor.com biedt overigens ook nog de mogelijkheid om afwijkende formaten te kiezen, waarbij je de hoogte breedte verhouding helemaal zelf in stappen van 1 cm kunt aanpassen (met een maximum van 100cm). Handig voor die ene foto die door het croppen een vreemde verhouding heeft gekregen.

Bestellen

Door het beperkte aantal opties is het bestelproces bij Zor.com eigenlijk zeer eenvoudig. Je kiest het gewenste soort product, en upload je foto. Op de pagina’s van Zor.com valt overigens wel op dat de vertalingen vanuit het Frans (denk ik) soms wat houterig aan doen, maar dat doet verder niets af aan de duidelijkheid.

Zor.com review
De bestelpagina is overzichtelijk en makkelijk in gebruik

Na het uploaden van je foto kun je snel het gewenste formaat kiezen, waarbij de prijs duidelijk inzichtelijk is. Je moet daarbij niet vergeten het juiste ophangmateriaal te selecteren (tegen een meerprijs). Jammer dat dit er niet standaard bij zit, maar als je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten kun je niet alles verwachten. Daarna vul je op de laatste pagina je adres en overige gegevens in en zorg je voor de betaling. Dat kan met alle gangbare middelen zoals creditcard, PayPal en ook de vertrouwde iDeal optie is aanwezig. De levertijd was in mijn geval een dag of vijf, hoewel Zor.com op dit moment wel een waarschuwing geeft dat de levertijden langer kunnen zijn.

Zor.com review
Na het uploaden kies je het gewenste formaat en ben je klaar om je bestelling te bevestigen

Na het bestellen ontvang je een duidelijke bevestiging (met een kleine afbeelding van de foto die je laat afdrukken). Bij verzending ontvang je eenzelfde mail en wordt je door de DPD geïnformeerd over de verwachte afleverdag en tijd.

Levering en verpakking

De bestelling werd na een dag of 5 geleverd door de DPD. Het pakket leek aan de buitenkant behoorlijk ruw behandeld, dus ik was enigszins bezorgd om de inhoud. Dat bleek echter ongegrond want Zor.com gebruikt een zeer stevige verpakking met extra foam om de foto op zijn plek te houden. Daardoor kan de doos behoorlijk veel hebben voor je afdruk beschadigd kan raken. De afdruk zelf was extra verpakt in een kunststof zak waardoor deze ook goed beschermd is tegen vocht.

Kwaliteit

Ik heb gekozen voor een afdruk op aluminium. Daarbij wordt de foto afgedrukt op een sandwich paneel met een kunststof ken van ongeveer 1 cm dik die aan twee kanten voorzien is van een plaat helder wit aluminium. De foto wordt direct op het witte aluminium geprint en heeft daardoor een goede kleurechtheid. Leuk detail is dat 100% witte stukken in de foto niet geprint worden, maar gewoon blank gelaten worden (zoals het hart van de zonnester op mijn foto). Daardoor kijk je daar direct op het witte metaal.

Een print op aluminium heeft een iets lagere scherpte dan bijvoorbeeld op plexiglas en is mat. De print is iets korreliger en voelt ook wat ruw aan. Daardoor is deze wel mooi mat, waardoor spiegeling geen nadelig effect heeft op de afbeelding. Doordat 100% witte delen niet voorzien zijn van inkt glanzen deze wel en springen ze echt uit de foto. Dat geeft een mooi effect, zeker als je enkele witte elementen in de afbeelding hebt zitten. De print is zeer kleurecht en heeft diepe, heldere kleuren.

Zor.com review
De randafwerking is uitstekend

De afwerking van de randen waar de plaat op maat is gesneden / gezaagd is uitstekend en niet scherp. De algehele kwaliteit is daarom goed, zeker als je de veel lagere prijs in gedachte houdt.

Conclusie

De aluminium print van Zor.com heeft mij positief verrast. Ik verwachtte er door de lage prijs niet veel van, maar de kwaliteit is gewoon goed. Je krijgt er standaard geen ophangmateriaal bij, maar dat is bij meer partijen het geval. Voor €4,95 koop je er een setje 3M plakstrips bij waarmee je de print zonder schade en zonder boren op kunt hangen. En zelfs als je de kosten van het ophangmateriaal erbij moet tellen is Zor.com nog steeds een stuk goedkoper dan de concurrentie. Daarmee is het zeker het overwegen waard als je binnenkort een afdruk wilt laten printen.

 

Leave a Reply