Skip to content

4V Design Lazo polsstrap review

Zoals je in mijn andere reviews over 4V Design kunt lezen maakt dit bedrijf goed uitziende en prettige schouderstraps voor je camera, zoals de Lusso Large Top en de Sella. Ze maken echter ook mooie polsstraps voor mensen die hun camera liever bij de hand houden. Zo hebben ze de Ergo Large wrist strap. Recent heeft 4V Design echter een nieuwe polsstrap toegevoegd aan hun assortiment: de Lazo. De 4V Design Lazo wijkt enigszins af van de Ergo Large, zo is deze grotendeels gemaakt van katoen in plaats van het leer van de Ergo Large. Ook is de 4V Design Lazo verstelbaar en iets goedkoper (40 tegen 54 euro voor de Lazo). Gelukkig is de 4V Design Lazo wel gemaakt met dezelfde stijl en vakmanschap als de andere 4V Design producten. In deze quick review vertel ik je er meer over.

Click here to read this article in English.

4V Design Lazo review

4V Design Lazo

De 4V Design Lazo is beschikbaar in twee verschillende kleuren. Er is een bruine uitvoering met een donkerbruine katoenen strap en lichter bruine leren details (hetzelfde kleurenschema als de Lusso Large Top die ik recent reviewde). Er is ook een eenvoudigere zwarte uitvoering die ik in deze review bespreek. Mooi zijn ze allebei, maar de bruine uitvoering valt wat meer op. De zwarte is subtieler en een perfecte match voor een zwarte camera. Voor een zilverkleurige camera zou ik voor de bruine versie gaan.

4V Design Lazo review
De bruine versie past uitstekend bij een zilveren camera

De strap zelf is gemaakt van een 20mm brede, zacht katoenen band die duurzaam, soepel en licht van gewicht is. De strap is vastgezet in stukjes zwart leer wat bijdraagt aan de duurzaamheid van de strap. Zoals gewoonlijk bij 4V Design is er gebruik gemaakt van hoge kwaliteit Italiaan leer, dat lange tijd mooi blijft zonder te scheuren of uit te drogen. De zijkanten van het leer is overigens met de hand geverfd in dezelfde kleur als de rest van het leer. Dat zijn de kleine details waaraan je ziet hoeveel aandacht er gestoken wordt in het maken van deze straps. Het leer is zeer netjes gestikt en voorzien van een 4V Design logo.

4V Design Lazo review

Voor het verstellen gebruik je een solide, massief koperen gesp. In de zwarte uitvoering van de strap is deze afgewerkt in zwart chrome, dat past goed bij de rest van de strap. Je maakt de strap vast aan je camera met een polyamide bandje, een sterk synthetisch materiaal. Je kunt hem vastmaken door de strap door de lus aan je camera te maken en deze door zich zelf heen te lussen. Daarmee wordt de totale lengte van de strap wel iets korter wat ideaal is als je kleinere handen hebt. In de doos zit ook een sleutelring die je kunt gebruiken om de strap mee aan je camera te maken als je de totale lengte van de strap wilt behouden.

4V Design Lazo review

De 4V Design Lazo in dagelijks gebruik

De 4V Design Lazo is erg comfortabel in gebruik. Het katoen dat gebruikt is voor de strap is zacht en flexibel, en voelt goed om je pols. Veel beter dan straps waarbij er gebruik gemaakt wordt van synthetische materialen. Ik heb zelf een polsstrap van gevlochten bergklimtouw en dat voelt veel minder prettig en schuurt na een tijdje over je huid. Een probleem dat de Lazo veel minder heeft. De opening waar je hand doorheen moet is meer dan ruim genoeg, zelfs voor mijn grote handen waardoor je de strap makkelijk om doet. Je kunt de strap verstellen om deze strakker om je pols te zetten voor extra veiligheid. Als je de strap strakker hebt gesteld dan gaat deze niet meer los zonder dat je de gesp zelf los maakt.

4V Design Lazo review

Wat ik bijzonder fijn vind aan de strap is dat je hem makkelijk erg klein op kunt vouwen. Ik maakt nog altijd graag gebruik van mijn 4V Design Ergo polsstrap, maar voor een kleine camera is deze soms niet optimaal. Je kunt het leer namelijk niet vouwen om deze kleiner te maken, dus hij neemt altijd wat extra plaats in in je tas. Als je een normale cameratas gebruikt hoeft dat geen probleem te zijn, vaak is er nog wel ergen wat ruimte waar je de strap in weg kunt stoppen. Ik gebruik voor mijn Coolpix A echter ook regelmatig een klein koffertje van Peli, zeker als ik de camera meeneem naar plaatsen waar hij nat kan worden of beschadigd kan raken. De Coolpix A past net in dit doosje, maar veel extra ruimte voor een strap is er niet. Met de 4V Design Lazo is dat echter geen probleem, door de flexibele band kan ik hem makkelijk in de beschikbare ruimte wegstoppen.

4V Design Lazo review
The 4V Design Lazo is makkelijk in een kleine ruimte weg te stoppen

Buiten dat de 4V Design Lazo klein is, is hij ook erg licht van gewicht. Een ander voordeel voor het gebruik in combinatie met een kleine en lichte camera. Dat wil echter niet zeggen dat de 4V Design Lazo niet werkt in combinatie met een grotere camera. Als ik op stap ga met als enige doel foto’s maken houd ik mijn camera vaak het liefst in mijn hand. Dan gebruik ik graag een polsstrap voor extra veiligheid en tegen het risico dat ik de camera uit mijn handen laat vallen. Ik heb de 4V Design Lazo gebruikt in combinatie met zowel met Nikon D800 als mijn Df en daarvoor werkt hij perfect. De Lazo is meer dan sterk genoeg om een zware camera op te vangen als deze onverhoopt uit je handen zou schieten.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een betaalbare maar kwalitatief hoofwaardige polsstrap die je extra veiligheid biedt, zonder in te leveren op stijl dan is de 4V Design Lazo perfect voor je. Met een prijs van ongeveer 40 euro is de strap zeer betaalbaar en ongeveer even duur als straps van synthetisch materiaal van de betere merken. De 4V Design Lazo is echter gemaakt van katoen en echter leer. Gelukkig heeft 4V Design de functionaliteit niet ingeruild voor de looks. De Lazo is makkelijk in gebruik, lichtgewicht en makkelijk op te bergen. Door het zachte katoen voelt de strap ook nog prettiger op je huid dan een eenvoudigere strap van synthetisch materiaal. De strap werkt uitstekend met een lichtgewicht en kleine camera, maar is ook uitstekend te gebruiken voor een grote en zware camera.

4V Design Lazo review

Als je interesse hebt in deze strap kun je op de website van 4V Design een lijst van de actuele dealers vinden.

2 thoughts on “4V Design Lazo polsstrap review”

  1. Pingback: 4V Design Lazo review - Ricks Reviews

  2. Pingback: 4V Design Lazo wrist strap review - Ricks Reviews

Leave a Reply