Miggo Agua Stormproof Backpack 85 en Quick-draw Torso pack 65 DSLR

Vorig jaar reviewde ik de Miggo Agua Quick-draw Stormproof holster. Dat was mijn eerste kennismaking met het eigenzinnige en ietwat eigenwijze merk Miggo. Die tas verraste met een heel aantal slimme, kleine details en een uitstekende bescherming tegen water, zand en stof. Miggo heeft de Stormproof-lijn inmiddels uitgebreid met o.a. de Agua Stormproof Backpack en de Agua Stormproof Quick-draw Torso pack. In deze review bespreek ik de grote versie van de backpack, de Augua Stormproof backpack 85 en de Agua Stormproof Quick-draw Torso pack 65 DSLR. De backpack is ook nog verkrijgbaar in de kleinere medium uitvoering met modelnummer 80.

Miggo stormproof review

Als je benieuwd bent naar de bescherming tegen water kan ik je aanraden om mijn eerdere review van de Miggo Agua Quick-draw Stormproof holster te bekijken. Die biedt dezelfde IPX3 bescherming, en in mijn review vind je een filmpje waar ik een gieter water over de tas leeg zonder dat er een druppel binnendringt.

Miggo Agua Stormproof Quick-draw Torso pack 65 DSLR

De Torso pack zit, wat concept en idee betreft, het dichtst tegen de Stormproof Quick-draw holster aan. Ook dit is een compacte tas die gericht is op goede bescherming tegen water, maar die je niet in de weg mag zitten tijdens het gebruik. Miggo heeft de tas ontworpen om op je rug te dragen, maar je kunt hem ook makkelijk op je borst dragen. Dat doe je door de tas met de comfortabele schouderband gekruist over je borst te dragen. Daarbij zit de tas strak en hoog tegen je rug, en met de extra strap kun je de tas zo strak als gewenst aansnoeren. Zo is de tas erg stabiel en heb je er ook tijdens bijvoorbeeld het fietsen absoluut geen last van.

Miggo stormproof review

De Agua Stormproof Quick-draw Torso pack 65 DSLR pack heeft net als de kleinere holster die ik eerder reviewde de aanduiding Quick-draw van Miggo meegekregen. Dat wil zeggen dat er extra aandacht is besteed aan het bieden van een snelle manier om je camera uit de tas te halen. Als je de tas op je rug draagt kun je deze in één beweging naar voren draaien om snel toegang te krijgen tot de tas.

Waar de Agua Stormproof Quick-draw Torso pack 65 DSLR pack zich onderscheidt van de holster is in de ruimte die de tas biedt. De holster is ontworpen met plaats voor één camera met een gemonteerde lens, en verder eigenlijk niets. De Torso pack biedt meer ruimte. In het grote cameravak is plaats voor een grote DSLR (maatje D800 / D810 is geen probleem voor deze tas) met een professionele 24-70 2.8 lens gemonteerd. Daarnaast is er nog ruimte om een professionele 70-200 2.8 en flitser los mee te nemen. Als je een kleiner toestel of minder grote lenzen hebt kun je makkelijk twee tot drie losse lenzen meenemen naast je camera met één lens gemonteerd.

Miggo stormproof review
Een Nikon D800 met forse Sigma 35mm f1.4 Art lens past prima in deze tas

Aan de binnenkant van het cameravak zit een snelsluiting waar je je camera aan vast kunt maken voor extra veiligheid. De lus is lang genoeg om de camera vast te laten zitten aan de tas terwijl je deze gebruikt, maar of je dat handig vindt is een persoonlijke keuze. Ik vond het niet zo lekker werken omdat je iets meer beperkt bent in je beweging. Je kunt de camera echter ook makkelijk losklikken met de snelsluiting. Alle snelsluitingen die Miggo trouwens gebruikt zijn voorzien van een blokkering om onbedoeld loskoppelen te voorkomen.

Miggo stormproof review
Met deze lus maak je de camera vast aan de tas voor extra veiligheid

Buiten de essentiele zaken is er in de Agua Stormproof Quick-draw Torso pack 65 DSLR weinig ruimte voor accessoires. In de Torso pack zit een klein vakje voor je lensdop en een geheugenkaartje of accu. De Torso pack heeft aan de achterkant nog wel een plat vakje waar je kleinere, platte spullen in kunt stoppen zoals een boekje of foldertje. Omdat Miggo zich realiseert dat dit niet altijd handig is wordt er ook een kleine accessoire tas meegeleverd. Dit kleine tasje biedt plaats aan bijvoorbeeld een acculader, losse accu’s, geheugenkaartjes of kleine filters en past eventueel ook in het kleine vakje aan de achterkant van de tas. Het accessoire tasje is voorzien van enkele lussen om spullen onder vast te zetten.

Miggo stormproof review
Beide Stormproof tassen worden geleverd met deze kleine accessoires tas, een handige extra

De schouderstrap van de Agua Stormproof Quick-draw Torso pack 65 DSLR pack is afneembaar en kan ook gebruikt worden als losse camerastrap. Een leuke extra aangezien de strap erg comfortabel is met zijn soepele neopreen en zachte padding. Miggo verkoopt de straps ook los, en dan kost deze 30 euro. Bij de tas krijg je hem er gewoon bij.

Miggo stormproof review
Deze strap krijg je gewoon gratis bij de tas en werkt ook prima als losse camerastrap

De buitenkant van de tas is gemaakt van waterafstotend materiaal, dat aan de binnenkant gevoerd is met neopreen. Die combinatie zorgt voor een goede bescherming tegen water (de tas beschikt over een IPX3 classificatie), maar beschermt ook goed tegen stoten. De onderkant van de tas is voorzien van een extra dikke bescherming met een ingedrukt Miggo-logo. Zo wordt je apparatuur ook goed beschermd als je de tas een keer wat te hard op de grond zet. De ritssluitingen zijn nauwsluitend maar niet helemaal waterdicht getaped. Door het slimme ontwerp van de tas kan water desondanks toch niet binnenkomen. De grote treklussen aan de ritssluiting maken het openen en sluiten makkelijker en snel.

Lees verder op pagina 2 >>>

Miggo stormproof reviewLees verder op pagina 2 >>>

Help me keep my blog online, use one of my affiliate links to buy the products I review or use the banners in the sidebar. It doesn't cost you any extra, but I'll make a small commission on every sale.

Geef een reactie