Skip to content

Benro Arca Smart 70 snelwisselplaat review

Huh? Een review over een Benro Arca Smart 70 snelwisselplaat? Maar ik beloof je, deze review wil je toch echt lezen.

Benro Arca Smart 70 review

De Benro Arca Smart 70 is het antwoord op een vraag waarvan je niet wist dat je die had. Op het eerste oog is het een stevige, mooi afgewerkte snelwisselplaat zoals je die van Benro kent. De plaat is voorzien van een standaard arca swiss profiel en past dus op vrijwel alle reguliere statieven.

Voor je camera

De Benro Arca Smart 70 is gemaakt van degelijk aluminium en biedt een stevige, brede basis voor je camera. Aan de bovenkant is de plaat voorzien van zachte rubberen pads die je camera tegen schade beschermen en de plaat grip geven. De schroef waarmee je de Benro Arca Smart 70 aan je camera bevestigt heeft een sleuf voor een platte schroevendraaier of een muntje en een inbus slot. Daarnaast is er ook een uitklapbare greep om de schroef met de hand vast te draaien. De snelwisselplaat is gepoedercoat in matgrijs. De 70 in de naam staat trouwens voor de lengte van 70mm, en daarmee is de snelwisselplaat geschikt voor alle camera’s van klein tot groot.

Slimme schroef die je kunt aandraaien met gereedschap, een muntje of je handen.

Voor je smartphone

De grote attractie van deze plaat is dat hij een opklapbare arm heeft om je smartphone op een statief te monteren. Als je de arm opklapt kun je twee kleine haakjes uitklappen waaronder je smartphone vastgezet kan worden.

Benro Arca Smart 70 review
Het klemsysteem is flexibel en geschikt voor grote en kleine smartphones

Alle onderdelen waar je telefoon contact mee maakt zijn voorzien van een stukje zacht rubber zodat je nooit schade maakt. De arm is voorzien van een veermechanisme waarmee de telefoon op zijn plaats wordt gehouden. Het systeem heeft meer dan voldoende ruimte voor alle telefoons van groot tot klein. Zelfs mijn, toch vrij forse, Apple iPhone 11 Pro Max in een leren backcover past zonder problemen. De telefoon wordt netjes op zijn plek gehouden.

SunwayFOTO met smartphone
Je smartphone is een echte fotomachine tegenwoordig, die wil je ook gewoon goed kunnen opstellen

De veerkracht is perfect en maakt het mogelijk om je telefoon makkelijk met één hand onder de klem vast te zetten. Bovenop de smartphone klem zit nog een ‘cold-shoe’ waar je bijvoorbeeld een microfoon of lampje in kunt zetten.

Handige coldshoe voor een microfoon of lamp

Conclusie

Als je op zoekt bent naar een handige manier om zowel je camera als je smartphone op vrijwel elk standaard statief te monteren dan kan ik je de Benro Arca Smart 70 van harte aanraden. Met deze snelwisselplaat maak je elk statief ‘smart’.

Koop de Benro Arca Smart 70 bij CameraNu.nl

Benro Arca Smart 70 review

Leave a Reply